Sinds een aantal jaren overspoelt video onze online kanalen: in de trein, in de rij aan de kassa, of zelfs terwijl we voor de tv zitten – de gemiddelde smartphonegebruiker zie je op elk dood moment gretig scrollen door een overvloed aan online content, waarvan video wel één derde uitmaakt! Onderzoek van Cisco laat zelfs zien dat ‘87% van de online marketeers al gebruik maakt van videocontent’, maar lang niet alle video’s doen het even goed. Dus, wat zijn de do’s en don’ts als je vandaag en in de toekomst videocontent wil maken voor jouw doelgroep?

Kort, korter, kortst

De duur van je video is een van de allerbelangrijkste elementen om een goede video te maken. Op sociale media geldt: hoe korter, hoe beter. Of je nu mensen wil laten kennis maken met je product of enkel een bepaalde mood wil uitstralen, kort en krachtig is the way to go! Ons smartphonegebruik neemt alleen maar toe, maar we gaan ook vluchtiger om met de content die we zien. Beperk je post dus tot een aantal woorden om de aandacht optimaal te houden!

Van promotionele advertenties naar branded content

Harde, promotionele videoadvertenties werken al snel op de zenuwen van je kijkers, die bovendien steeds vaker Ad Blockers installeren. Daarom is er dit jaar een shift naar sponsored of branded content op de sociale media. Volgens tubularinsights is het aantal views van branded videocontent met 258% gestegen!

Wanneer je als merk kwaliteitsvolle branded content plaatst die de doelgroep aanspreekt, zal je ook met dit type content het aantal views en aankopen zien stijgen. De stats liegen er niet om: 64% van de consumenten die een bepaald product kopen, hebben daarvoor een branded social video gezien.

Smartphone = smart formats

Volgens WordStream wordt de helft van alle videocontent mobiel bekeken! Bovendien laten smartphone gebruikers vaak de video’s die ze online tegenkomen meteen zien aan hun gezelschap, dus het is écht belangrijker dan ooit om ‘mobile first’ te denken. Upload je video’s op social media daarom in een vierkant – (1:1) of verticaal formaat (9:16). Instagram verkoos meteen het 1:1 ratio, maar ook Facebook geeft tegenwoordig 76% meer ruimte op de news feed aan vierkante video’s dan aan het landscape formaat.